Kanten of zwenkbuigen?

19-01-2017 Nieuws

Er zijn verschillende bewerkingstechnieken mogelijk voor het buigen of kanten van plaatmateriaal. 247TailorSteel maakt gebruik van hoogwaardige kantbanken, maar er is nog veel meer mogelijk op het gebied van metaalbewerking. 247TailorSteel legt uit:

Kanten

Kanten, ook wel zetten of plooien, is een bewerkingstechniek waarmee producten blijvend worden gevormd. Door het metaal te vervormen kunnen de kwetsbare delen worden verminderd en worden constructies steviger. Kanten is een zeer nauwkeurige bewerkingstechniek en niet alleen vanuit technisch, maar ook vanuit esthetisch oogpunt, een interessante bewerking omdat er geen lasnaden zichtbaar zijn.

Zwenkbuigen

Wanneer wordt gekozen voor de bewerkingstechniek zwenkbuigen, dan wordt het productmetaal eenzijdig ingeklemd tussen de tafel en de druklijst. Met deze techniek wordt het metaal dat uitsteekt om de druklijst gezwenkt met de scharnierende buigbalk, totdat het juiste resultaat wordt bereikt. Met zwenkbuigen wordt de kans op beschadigingen van het metaal sterk verminderd omdat de buigkracht recht op het materiaaloppervlak staat vanwege de zwenkende buigbalk. Zwenkbuigen is zeer nauwkeurig en de buighoek is compleet naar wens in te stellen. Met deze bewerkingstechniek kan snel en efficiënt worden gewerkt.

LVD kantbanken

Bij 247TailorSteel heeft vier LVD kantbanken. De innovatieve kantbanken zijn volledig CNC aangestuurd met hoogwaardige programmeersoftware en door de automatische gereedschapswissel (ATC) worden foutmarges geminimaliseerd.  

Advies op maat!

Heeft u nog vragen over de bewerkingstechnieken van 247TailorSteel of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan contact met ons op via sales@247tailorsteel.com of +31 315 270 375. Wij voorzien u graag van advies op maat!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®