Maakbaarheidscheck voor kanten

22-06-2020 Nieuws

Wat is de maakbaarheidscheck?

Het controleren van tekeningen is een belangrijke stap in het productieproces, hierbij worden tekeningen vertaald in kwaliteitsplaatonderdelen. Mocht uw tekening niet voldoen aan onze kantrichtlijnen, kan het product niet gemaakt worden. De maakbaarheidscheck zorgt voor een terugkoppeling aan de klant met mogelijke oplossingen voor de tekening van het product.

Wanneer vindt de maakbaarheidscheck plaats?

Wanneer een product zettingen bevat, kunnen er fouten optreden, zoals collisie met de kantmachine of gaten te dicht bij de buigzone. Om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren wordt elke kanttekening gecontroleerd op de maakbaarheid. Bij veel bedrijven duurt dit controleproces vaak 1-2 dagen. Sophia® controleert dit al vóór de offerteaanvraag! Zo weet u direct waar u aan toe bent. Middels een kort rapport worden de mogelijke oplossingen voor uw tekening aangeboden zodat u direct uw tekening kunt aanpassen en uw orderproces kunt vervolgen.

Maakbaarheidscheck wordt toegepast voor:

  • Minimale beenlengte
  • Minimale afmeting Z-buiging
  • Minimale afstand tussen twee buiglijnen
  • Min/Max Buighoek
  • Minimale afstand gat tot buiglijn
  • U-profiel

De controle van de overige kantrichtlijnen zullen nog handmatig plaatsvinden, mochten er nog aanpassingen nodig zijn, zal dit na bestelling alsnog teruggekoppeld worden.  

Vooraf uw U-profiel checken

Onze programming-afdeling heeft een handige tool ontwikkeld, waarmee u uw U-profiel van te voren kunt controleren, om foutrapporten bij de maakbaarheidscheck te voorkomen. Deze U-profiel checker werkt ook voor staal 8mm, ook voor sterktestaal en RVS6.

Download hier de U-profiel checker

U-Profile Checker 

Onze kantrichtlijnen kunt u vinden op onze website onder volgende link.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®