Sophia code: 1504: Gaten binnen de buigzone

24-02-2021 Tips & Tricks

Sophia® controleert uw ontwerp op de maakbaarheid. Aan de hand van zes richtlijnen kijkt ze of uw tekening geen conflict veroorzaakt in ons machinepark. Wanneer het niet voldoet aan richtlijn 5: ‘Minimale afstand gat tot buiglijn’ krijgt u de foutcode 1504 te zien. Er zijn dan te veel onderbrekingen/gaten binnen de buigzone. Het kan dus voorkomen dat u deze fout krijgt bij een opdracht die eerder zonder problemen door Sophia® geaccepteerd is. Wij geven u tips hoe u met deze waarschuwing kunt omgaan.

Melding 1504

De foutcode 1504 is meer een waarschuwing dan een foutmelding. 1504 waarschuwt u voor mogelijke afwijkingen of vervormingen van gaten, omdat er te veel gaten binnen de buigzone zitten. Deze kans bestaat door de warmtewerking en het kanten van het materiaal. Wanneer u deze melding krijgt, kunt u op twee manieren handelen. U kunt de waarschuwing accepteren of de fout oplossen.

Waarschuwing accepteren

Veel klanten geven aan dat ze opeens een foutmelding krijgen bij opdrachten die ze eerder bij 247TailorSteel hebben laten maken. Hierdoor kan het lijken dat het product niet meer maakbaar is. Dat is onjuist. Er is niets gewijzigd aan onze aanleverspecificaties of maakbaarheid, maar door de update van medio 2020 is de check op maakbaarheid geüpdatet. Hierdoor worden fouten zoveel mogelijk vooraf aangegeven. Vanaf versie 4.20.3.0 van Sophia® is het mogelijk om de melding/waarschuwing, 1504: gaten binnen de buigzone, te accepteren. U mag er vanuit gaan dat uw product op dezelfde wijze wordt geproduceerd als voorheen. Wees u echter wel bewust van de mogelijke afwijkingen/vervormingen. In Feature Friday besteden we extra aandacht aan het accepteren van deze waarschuwing.

Foutmelding 1504 - Sophia®

Code 1504 oplossen

Om er zeker van te zijn dat uw gaten niet vervormen kunt u ook uw ontwerp aanpassen en opnieuw de order plaatsen. In het foutenscherm leest u wat u eraan kunt doen. De geboden oplossingen zijn:

De buiglijn insnijden ter hoogte van de gaten

Wanneer het gat toch dichter bij de buiglijn moet komen, dan kan er een insnijding op de buiglijn gemaakt worden.

Voorwaarden snijlijn:

  • Lengte = minimale lengte gat (A)
  • Breedte = 0,8 x plaatdikte (B)

 1504 - insnijding op buiglijn

De aangegeven zetting vlak laten

Om toch uw product te kunnen bestellen kunt u de zetting die een collisie veroorzaakt vlak intekenen, hieronder ziet u een voorbeeld hoe u dit moet aanleveren.  Collisie - flens vlak laten
 

Product vlak bestellen

Natuurlijk kan er ook een vlakke uitslag geleverd worden. Deze kan als DXF of als DWG in Sophia® besteld worden.

Mochten de oplossingen die hierboven genoemd staan u niet geheel duidelijk zijn, kunt u onze customer service telefonisch bereiken op nummer 0543-801 005 of mailen naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®