.TUB-files gebruiken

26-02-2021 Feature Friday

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

In gesprekken met klanten komen regelmatig uitdagingen naar boven die eigenlijk eenvoudig op te lossen zijn door het gebruik van  .TUB files . Het valt op dat nog veel Sophia-gebruikers niet op de hoogte zijn van deze extensie. Reden om er een Feature Friday aan te wijden.

 

Waarom .TUB Files maken en gebruiken?   

TUB-files gebruiken is de manier om de complete aanvraag van uw lasergesneden en/of gezette metalen onderdelen lokaal op te slaan voor later gebruik. Ook is het een handige manier om aanvragen te delen met andere Sophia-gebruikers. 

Een .TUB-file, wat is dat?

Volgens het Computer History Museum stammen TUB files af uit het tijdperk van de ponskaarten in de jaren ’50 van vorige eeuw. Ook een pakket voor fotobewerking gebruikt TUB files. Leuk om te weten maar hier gaat het over de door 247TailorSteel ontwikkelde .TUB extensie. Dit bestandsformaat dient om een aanvraag met alle nodige informatie zoals toegekende materialen en aantallen op te slaan op uw eigen computer.

Voorbeelden gebruik .TUB files en de voordelen

 • Snelheid:
  Door uw complete aanvraag op te slaan hoeft u maar één keer materiaal en aantallen toe te kennen. Bij een volgende aanvraag en bestelling van hetzelfde project laadt u eenvoudig het .TUB bestand in en vraagt u meteen u offerte aan
 • Fouten vermijden:
  Aan de .TUB file is het materiaal reeds toegekend, bijvoorbeeld van de eerdere bestelling. Zo loopt u niet het risico dat u onderdelen in een verkeerd aantal of uit een verkeerd materiaal besteld.
 • Delen:
  .TUB files zijn per definitie de manier om klaargemaakte aanvragen te delen. Dit kan binnen de eigen organisatie, bijvoorbeeld de tekenaar deelt de klaargemaakte aanvraag met de aankoopdienst of de supervisor. Maar evengoed is het een slimme manier om bijvoorbeeld de externe tekenaar de kant-en-klare aanvraag voor te laten bereiden.
 • Kennis bewaren:
  Door de aanvraag van uw project lokaal als .TUB files op te slaan blijft de kennis ook binnen de organisatie. Het vermijdt toekomstig opzoekwerk na vertrek van de medewerker die het ontwerp maakte of de aanvraag deed.

Project opslaan als .TUB: simpel!

 • Ken op de gebruikelijke manier materialen en aantallen toe aan uw project.
 • Klik “Opslaan als” om uw project op te slaan op uw eigen computer.

  Opslaan als TUB-file

 • Kies de locatie waar u het project of aanvraag wenst op te slaan, geeft het een naam en klik “Opslaan”.

  Naam en opslaan als TUB-file

.TUB bestand inladen in Sophia: even eenvoudig!

 • Klik “Importeren > Importeren uit een eerdere aanvraag”

  TUB file openen

 • Navigeer naar de  locatie waar uw TUB bestand staat en selecteer deze.

  TUB file selecteren en openen

 • Bevestig door op  “Openen” te klikken. U kunt nu uw project opnieuw aanvragen door op “Aanvraag verzenden” te klikken.
  • Indien gewenst kunt u alsnog het materiaal of aantal aanpassen en daarna aanvragen.

Extra tip

U kunt eenvoudig meerdere Sophia-gebruikers laten aanmaken, bijvoorbeeld voor verschillende afdelingen binnen uw organisatie of uw externe tekenaar. U kunt ook aangeven wie bestellingen mag plaatsen. Extra gebruikers vraagt u per e-mail aan op sales@247tailorsteel.com en dit is voor u uiteraard ook kosteloos.

Blijf op de hoogte

We maken deze Feature Fridays zodat u nog makkelijker en efficiënter met Sophia kunt werken. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief! Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®