Meerdere gebruikers in Sophia®

26-04-2021 Tips & Tricks

Wanneer verschillende afdelingen en/of personen binnen uw bedrijf gebruikmaken van onze online software Sophia®, raden wij u aan om voor iedere belanghebbende een eigen Sophia® login aan te maken. Zo kan iedereen werken binnen zijn/haar eigen gebruikersaccount, houdt de eindverantwoordelijke overzicht wie welke offerte heeft aangevraagd en kan hij of de inkoper aangeven wie gemachtigd is om bestellingen te plaatsen. Ook wanneer u werkt met een externe tekenaar kan een extra account voordelen hebben. Lees in deze Tips & Tricks meer over extra gebruikers in Sophia®.

Aanvragen

Extra Sophia-gebruikers vraagt u eenvoudig en kosteloos aan per e-mail. Stuur een bericht naar sales@247TailorSteel.com en vermeld hierin de naam van de persoon, het telefoonnummer en zijn/haar (zakelijke) e-mailadres waaraan het account verbonden moet worden. Binnen 24 uur (doordeweeks) ontvangt de persoon zijn/haar login en kan aan de slag in Sophia®. Het voordeel van persoonsgebonden accounts is dat u, als eindverantwoordelijke, kunt inzien wie welke offerte heeft aangevraagd.

Externe tekenaar

Werkt u met een externe tekenaar? Het is ook mogelijk om voor hem/haar een extra gebruiker aan te vragen. Hiermee kan de tekenaar de tekening in Sophia® uploaden, de gewenste materiaalsoort en -dikte aan het ontwerp toevoegen en de maakbaarheidscheck uitvoeren om te kijken of zijn ontwerp geschikt is voor Sophia®. 

In de desktop-versie van Sophia® kan de tekenaar het exporteren naar een .TUB-bestand. Een TUB-bestand bevat alle nodige informatie voor de aanvraag en uiteindelijke order, denk aan toegekende materialen en aantallen. Als de login van de tekenaar niet in het bezit is van uw bedrijfswachtwoord, kan hij geen bestellingen plaatsen. Wel kan hij het TUB-bestand met u delen, waarna u de aanvraag kunt doen en de order in gang kunt zetten.

In de webversie van Sophia® is het nog niet mogelijk om met TUB-files te werken.

Bevoegdheden

Wanneer u meerdere Sophia®-gebruikers binnen uw bedrijf heeft, kan het zijn dat er maar een kleine groep daadwerkelijk bestellingen mag plaatsen. Om dit te kunnen reguleren, kunt u een bedrijfswachtwoord instellen. Dit wachtwoord moet worden ingevuld om de offerte daadwerkelijk om te zetten tot een order. Dit bedrijfswachtwoord vraagt u tevens aan via sales@247tailorsteel.com. U bepaalt wie er mag bestellen door het bedrijfswachtwoord alleen te delen met de door u gekozen gebruikers van Sophia® binnen uw bedrijf.

Blokkeren

Het kan voorkomen dat er een medewerker vertrekt die toegang had tot Sophia®. Deze gebruiker moet dan geblokkeerd worden om misbruik te voorkomen. Als u een gebruiker wilt blokkeren, kunt u dit ook aangeven via sales@247TailorSteel.com. Vermeld hierbij om welke gebruiker het gaat.

Vragen over extra gebruikers in Sophia®?

Wilt u een extra gebruiker aanvragen? Of heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem contact op met service@247TailorSteel.com of bel 0543 801 005.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®