Meerderde gebruikers in Sophia®

26-04-2021

Wanneer verschillende afdelingen en/of personen binnen uw bedrijf gebruik maken van online portaal Sophia®, dan kan het handig zijn om voor iedere belanghebbende een eigen Sophia® login aan te maken. Zo kan iedereen werken binnen zijn/haar eigen gebruikersaccount, houdt de eindverantwoordelijke overzicht wie welke offerte heeft aangevraagd en kan hij of de inkoper aangeven wie gemachtigd is om bestellingen te plaatsen. Ook wanneer u werkt met een externe tekenaar kan een extra account voordelen hebben. Lees in deze Tips & Tricks meer over extra gebruikers in Sophia®.

Aanvragen

Extra Sophia-gebruikers vraagt u eenvoudig en kosteloos aan per e-mail. Stuur een bericht naar sales@247TailorSteel.com en vermeld hierin de naam van de persoon, het telefoonnummer en het e-mailadres waaraan het account verbonden moet worden. Binnen 24 uur (doordeweeks) ontvangt de persoon zijn/haar login en kan aan de slag in Sophia®.

U kunt zowel een gebruiker aanvragen voor een persoon als voor een afdeling. Het is namelijk mogelijk om op meerdere computers tegelijk op hetzelfde account ingelogd te zijn. Het voordeel van persoonsgebonden accounts is dat u, als eindverantwoordelijke, kunt inzien wie welke offerte heeft aangevraagd.

Externe tekenaar

Werkt u met een externe tekenaar? Het is ook mogelijk om voor hem/haar een extra gebruiker aan te vragen. Hiermee kan de tekenaar de tekening in Sophia® uploaden en de gewenste materiaalsoort en -dikte aan het ontwerp toevoegen. Hierna kan hij/zij het exporteren naar een .TUB-bestand. Een TUB-bestand bevat alle nodige informatie voor de aanvraag en uiteindelijke order, denk aan toegekende materialen en aantallen. Als de login van de tekenaar niet in bezit is van uw bedrijfswachtwoord, kan hij geen bestellingen plaatsen. Wel kan hij het TUB-bestand met u delen, waarna u de aanvraag kunt doen en de order in gang kunt zetten.

Bevoegdheden

Wanneer u meerdere Sophiagebruikers binnen uw bedrijf heeft, kan het zijn dat er maar een kleine groep daadwerkelijk bestellingen mogen plaatsen. Om dit te kunnen reguleren kunt u een bedrijfswachtwoord instellen. Dit wachtwoord moet worden ingevuld om de offerte daadwerkelijk om te zetten tot een order. Dit bedrijfswachtwoord vraagt u tevens aan via sales@247tailorsteel.com. U bepaalt wie er mag bestellen door het bedrijfswachtwoord alleen te delen met de door u gekozen gebruikers van Sophia® binnen uw bedrijf.

Blokkeren

Het kan voorkomen dat er een medewerker vertrekt die toegang had tot Sophia®. Deze gebruiker moet dan geblokkeerd worden om misbruik te voorkomen. Als u een gebruiker wil blokkeren kunt u dit ook aangeven via sales@247tailorsteel.com. Geef hierbij aan om welke gebruiker het gaat. Indien de persoon gebruikmaakte van de login voor de hele afdeling, hoeft dit account niet opgezegd te worden.

Vragen over extra gebruikers in Sophia®?

Wilt u een extra gebruiker aanvragen? Of heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem contact op met sales@247tailorsteel.com of bel +31 315 270 375.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we bezorgen alle ins-en-outs direct in je mailbox.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je LinkedIn tijdlijn.

247TailorSteel op LinkedIn

Facebook

Volg ons op Facebook en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je Facebook tijdlijn.

247TailorSteel op Facebook

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®