Materiaalschaarste: 247TailorSteel nog in staat materialen aan klanten te leveren

29-04-2021 Nieuws

Ook in het tweede kwartaal van 2021 kampt de staalbranche nog met grote tekorten en is materiaalschaarste een feit. De vraag naar staal is groot en het metaalaanbod is momenteel zeer beperkt. Ondanks de problemen qua beschikbaarheid van staal in de markt heeft 247TailorSteel  meer volume weten te verkrijgen om onze loyale klanten te bedienen.

Materialen van 247TailorSteel

De schaarste treft met name de koudgewalste en verzinkte metalen. Dit omvat o.a. materialen als DC01, Sendzimir en Zincor. De verwachting is dat andere materialen zullen volgen. Door goede afspraken met onze leveranciers is 247TailorSteel voorzien in haar basisbehoefte. Dit houdt in dat er in de meeste gevallen voldoende voorraad is voor onze klanten, mits zij het reguliere bestelgedrag aanhouden. Wij doen ons uiterste best om onze voorraden op peil te houden. De actuele beschikbaarheid van uw gewenste materiaal kunt u bekijken in onze online software Sophia®. Wanneer er een metaalsoort niet beschikbaar is, zal deze tijdelijk niet selecteerbaar zijn in Sophia®. Uiteraard wordt het materiaal weer selecteerbaar als deze weer voorradig is.

Ontwikkeling van de markt

In 2020 zijn er verschillende ontwikkelingen geweest die invloed hebben gehad op de schaarste waar de branche nu mee kampt. Zo is de vraag uit de automotive meer gestegen tegen verwachtingen in en is in China de binnenlandse vraag enorm toegenomen. Mede door de ontwikkelingen in China is ook de prijs van ijzererts en schroot omhoog geschoten. Binnen Europa kochten Europese afnemers meer bij Europese fabrieken door de importbeperkende maatregelen (safeguard). Maar door de ingezakte vraag door Covid-19 hebben veel fabrieken in 2020 hun productie-eenheden zoals hoogovens en walslijnen stilgelegd. Door de toenemende vraag en het beperkte aanbod is er begin 2021 een groot onbalans in de branche ontstaan. Vanzelfsprekend willen Europese fabrieken hier op inspringen, maar het staal moet natuurlijk wel betaalbaar blijven. Door de stijgende grondstofprijzen is dit een lastig vraagstuk en sommige fabrikanten herzien zelfs hun contracten. Na een moeilijk eerste kwartaal zet de schaarste door en naar verwachting zal deze situatie tot eind dit jaar zo blijven.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®