Aanvragen combineren en onderdelen toevoegen/verwijderen

29-10-2021 Feature Friday

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om in Sophia® offertes en orders opnieuw aan te vragen, te combineren en er nog onderdelen aan toe te voegen. Het antwoord is ja, dat kan zeker.

Waarom aanvragen combineren?

De opzet van Sophia® is om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken bij het aanvragen van lasergesneden platen, buizen en kant- of plooiwerk. Het combineren van aanvragen en onderdelen toevoegen of verwijderen is daarbij een belangrijk onderdeel.

Knop met wolkje

Knop met het wolkje

Om een offerte of order opnieuw aan te vragen, heeft u de knop met het wolkje nodig. Wat het doet is de inhoud van uw offerte of order kopiëren naar het tabblad “Aanvragen”. Na het aanklikken dient u te kiezen voor het toevoegen van gegevens aan een bestaand project of het aanmaken van een nieuw project. Kies 'bestaand project' indien u de onderdelen wilt toevoegen aan de onderdelen die in het tabblad “Aanvragen” staan.

Pop up nieuw project

Onderdelen toevoegen aan/verwijderen uit een eerder aangevraagde offerte

Het is eenvoudig om onderdelen toe te voegen of te verwijderen aan een eerder aangevraagde offerte. Zet de offerte terug in het tabblad aanvragen met de knop met het wolkje (zie hoger). Voeg de onderdelen toe die u wenst. Dit kunnen onderdelen zijn die werden opgeslagen als DWG/DXF; STEP en TUB. Klik op Importeren. Selecteer het gewenste bestandsformaat en kies de onderdelen die u wenst toe te voegen aan het project. Om onderdelen te verwijderen selecteert u in tabblad “Aanvragen” het onderdeel of de onderdelen en klikt u op verwijderen.

Onderdelen toevoegen aan/verwijderen uit een eerder geplaatste order

Onderdelen toevoegen of verwijderen uit een eerder geplaatste order doet u op dezelfde manier als voor een offerte. U kiest hiervoor natuurlijk een order in het tabblad “Orders”. De andere stappen zijn identiek aan de werkwijze om onderdelen aan een offerte toe te voegen (zie hoger). 

Onderdelen toevoegen aan/verwijderen uit een gearchiveerde offerte of order

U kunt onderdelen toevoegen of verwijderen uit een gearchiveerde order of offerte door te starten in het tabblad “Archief” en verder dezelfde werkwijze toepassen zoals hierboven beschreven.

Tabblad Archief in Sophia®

Combineren, toevoegen; verwijderen en opslaan

In Sophia® kunt u ook combineren; offertes met orders, al dan niet uit het archief. Orders met andere orders; offertes met andere offertes. Enkele onderdelen of volledige assemblages toevoegen en verwijderen; ongeacht het bestandstype (STEP; DWG/DXF en .TUB). Alles is met elkaar samen te voegen. De nieuwe samenstelling van het project kunt u ook weer eenvoudig op uw eigen pc opslaan als .TUB bestand voor later gebruik.

Bekijk de video

In de video toont Leon u stap voor stap hoe alles werkt.

EXTRA TIP: Met de letter “F” van uw toetsenbord centreert u de onderdelen in de viewer van Sophia® (Tabblad aanvragen).


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®