Retouremballage

01-08-2023 Tips & Tricks

Naast het leveren van producten op pallets met of zonder opzetranden, biedt 247Tailorsteel ook een retourservice voor de gebruikte pallets. Wij willen onze voorraad van houten pallets graag circulair en op pijl houden en nemen de pallets en opzetranden daarom graag, het liefst met enige regelmaat, retour voor hergebruik.

Let op: De emballage dient in goede staat, en ook daadwerkelijk door 247TailorSteel geleverd te zijn. Het is belangrijk dat pallets (zo goed als) vrij zijn van gebruiksschade. Enkel door 247TailorSteel geleverde pallets, in de door ons gebruikelijke formaten en in goede staat komen in aanmerking voor creditering.

Licht beschadigde pallets kunnen mogelijk door de vakmensen van onze palletsorteerder gerepareerd worden. Zwaarder beschadigde pallets nemen we niet retour. De sorteerkosten van de palletsorteerder worden doorberekend en worden in mindering gebracht op de creditfactuur. De kosten hiervoor zijn vastgesteld op een percentage van 25% voor onze 247TailorSteel specifieke pallets en 50% voor de universele maten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1

U meldt de pallets en opzetranden die u verzameld heeft aan via onze website. Dit doet u met het aanmeldformulier

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  1. De pallets en opzetranden worden alleen retourgenomen indien deze in goede staat zijn.
  2. Alleen pallets en opzetranden die door 247TailorSteel zijn geleverd, worden retourgenomen.
  3. Pallets en opzetranden dienen zoveel mogelijk verzameld te worden en als bundel worden aangemeld. Bij voorkeur halen wij retouremballage regelmatig op en niet per enkel stuk.
  4. De opzetranden dienen vlak, dus dichtgevouwen, aangeboden te worden. Voor de veiligheid onderweg dient u de opzetranden op de pallets te binden om schuiven in de vrachtwagen tegen te gaan.
  5. Na aanmelding dient de retouremballage klaar te staan. Mocht uw adres op de route liggen, komen we nog dezelfde dag. U zult begrijpen, dat de chauffeur niet kan wachten als de retouremballage niet klaarstaat.

Stap 2

Bij de eerstvolgende levering worden de aangemelde pallets en opzetranden mee retourgenomen of anders binnen 14 dagen na aanmelding (zodra dit op de route ligt). In overleg met de chauffeur van 247TailorSteel kan retouremballage meegenomen worden zonder aanmelding. De chauffeur zal hier een bon van maken en een kopie bij u achterlaten. Onze chauffeurs hebben altijd een emballageblok bij zich om dit in te vullen. Bij externe transporteurs moet u zelf een overzicht meegeven. Als u de retouremballage heeft aangemeld, kunt u dit formulier uitprinten en aan de chauffeur meegeven.

U kunt ook bij het afhalen van uw order(s) de pallets en opzetranden achterlaten. In dit geval worden de pallets en opzetranden eerst gefactureerd en vervolgens conform stap 3 weer gecrediteerd.

Stap 3

Nadat de pallets en opzetranden bij 247TailorSteel retour zijn ontvangen, ontvangt u binnen 10 werkdagen een creditnota.  

Stap 4

De creditnota kunt u verrekenen met uw openstaande facturen. Mocht u geen openstaande facturen meer hebben, stuurt u dan een e-mail naar finance@247tailorsteel.com. Vermeld hierbij het creditnotanummer, uw IBAN rekeningnummer en de tenaamstelling van deze rekening, dan storten wij binnen 10 werkdagen het bedrag op deze rekening.

Bovenstaand stappenplan geldt voor klanten in Nederland. Klanten in Duitsland kunnen de emballage hier aanmelden. Hiervoor geldt, dat een externe transporteur dit komt ophalen. Er wordt hiertoe door 247TailorSteel een afspraak gemaakt.

Ook voor klanten in België geldt dat een externe transporteur dit komt ophalen. De retouremballage kan hier worden aangemeld.

Tot slot

Door op bovenstaande manier om te gaan met uw retouremballage bent u milieuvriendelijk bezig. Wij halen de retouremballage immers op voor hergebruik. 

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen? Neem u dan contact op met onze Customer Service via telefoonnummer: +31(0)543 801005 of stuur een e-mail naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®