Exporteren materiaallijst als CSV-bestand

25-02-2022 Feature Friday

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

Welkom bij de 19e editie van Feature Friday. In deze episode staan we stil bij een nieuwe functionaliteit in Sophia®, te weten het exporteren van de materiaallijst naar een CSV-bestand. Een handige knop waarmee u in één oogopslag alle voor u beschikbare materialen kunt inzien.

Waarom deze nieuwe functionaliteit?

In de blog over het importeren van onderdelen in Sophia® met een CSV-bestand lieten we u al zien hoe u vanuit een CSV snel bestanden kunt importeren. Belangrijk hierbij is dat de naam van het materiaal exact overeenkomt met die in Sophia®.

Via de nieuwe exportbutton downloadt u voortaan eenvoudig de beschikbare materialen met de juiste benaming, zowel voor plaatmateriaal als voor buis. Dit heeft als voordeel dat u nu alleen die materialen krijgt die u tot uw beschikking heeft én met de juiste benaming, ook in de verschillende talen. Beschikbare talen zijn Nederlands, Engels en Duits. Zo voorkomt u foutmeldingen bij het importeren van CSV-bestanden!

Waar kunt u deze nieuwe functionaliteit vinden in Sophia®?

Om deze functie te vinden, gaat u in Sophia® naar de button ‘Exporteren’. Door hier op te klikken, ziet u vervolgens drie opties in het uitvouwmenu. U klikt dan op ‘Materiaallijst naar CSV exporteren’.

Screenshot materiaallijst exporteren

Materiaaldiktes toevoegen

Let op: de materiaaldiktes dient u nog toe te voegen. Deze kunt u vinden op onze website in het materialenoverzicht per materiaal en vervolgens kunt u dit toevoegen aan het CSV-bestand.

U gaat hiervoor naar het materiaaloverzicht en kiest vervolgens het gewenste materiaal.

Screenshot 2 materiaallijst exporteren

Screenshot 3 materiaallijst exporteren

In de video aan het begin van deze blog laat Leon stap voor stap zien hoe bovenstaande werkt.

Blijf op de hoogte

We maken deze Feature Highlights zodat u nog makkelijker en efficiënter met Sophia kunt werken. Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®