Handleiding voor Sophia®

25-03-2022

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

Welkom bij de 20e editie van Feature Friday. In deze episode kijken we naar de basis van Sophia®; de handleiding. Hierin worden de vele functionaliteiten van Sophia® besproken. Van registratie en installatie tot het bestellen van materialen; alles om u zo goed mogelijk op weg te helpen!


Wat zijn de voordelen van Sophia®?

Ons online portaal Sophia® biedt u als klant vele voordelen. De software is eenvoudig te installeren op uw computer, waarna u ermee aan de slag kunt. Bovendien is Sophia® 24/7 beschikbaar. Dit biedt u de mogelijkheid een offerte aan te vragen waar en wanneer u dit uitkomt. Dagenlang wachten op een offerte? Dat is met Sophia® verleden tijd! Binnen één minuut ontvangt u uw offerte, waarna u de bestelling in gang kunt zetten. Wist u dat u zelf de gewenste leverdatum en het gewenste leveradres kunt kiezen? Dit zorgt ervoor dat u uw eigen productie goed kunt plannen!

vrijstaand hoofd Sophia (1)

Welke stappen moet u nemen om u te registreren in Sophia®? 

Het is heel eenvoudig om u als nieuwe klant te registreren in Sophia®. U meldt zich aan op https://www.247tailorsteel.com/nl/sophia/registreren-voor-sophia, waarna u een mail ontvangt met de inloggegevens en een downloadlink naar de software. Is de download voltooid? Dan logt u gemakkelijk in met uw klantnummer, gebruikersnaam en wachtwoord. Heel simpel!

Hoe gaat u te werk bij het aanvragen van een offerte in Sophia®?

Om een offerte aan te vragen in Sophia® dient u eerst uw bestanden te importeren. Het is hierbij belangrijk om van tevoren de aanleverspecificaties goed door te nemen. Hiermee voorkomt u het ontstaan van foutmeldingen. Ontbreken er gegevens? Dan ziet u een rood kruis in beeld staan en een melding die aangeeft wat er ontbreekt. In het geval van kanten doet Sophia® ook een maakbaarheidscheck, waarbij de opdracht gecontroleerd wordt op de belangrijkste kantregels. Mocht hieruit blijken dat uw onderdelen niet voldoen aan de richtlijnen, dan opent er een foutenscherm. Hier vindt u mogelijke oplossingen waarmee u de fout(en) kunt oplossen.

Let op: Als er meerdere fouten zijn gedetecteerd, dan wordt dit in meerdere tabbladen weergegeven (zie onderstaande afbeelding).

ENG- foutenscherm 

Welk type bestanden wordt door Sophia® ondersteund?

Wanneer u bestanden wilt gaan importeren in Sophia®, let er dan op dat het bestandstype door Sophia® ondersteund wordt. U kunt vier soorten bestanden uploaden naar Sophia®: een DXF-, DWG-, STEP- of TUB-bestand. Vanwege de hogere kwaliteit heeft het STEP-bestand de voorkeur.

De geldigheid van uw offerte 

Is uw opdracht vrij van fouten, dan ontvangt u binnen één minuut een offerte. Onder ‘Offertes’ in Sophia® vindt u al uw actuele offertes. Een offerte is 48 uur geldig, waarna deze automatisch verplaatst wordt naar het archief.

Offerte omzetten in bestelling

Bent u akkoord met de offerte, dan geeft u gemakkelijk de gewenste leverdatum aan ons door. Daarbij geldt: hoe verder in de toekomst de leverdatum ligt, hoe minder u betaalt. Onder de tabel waar u de leverdatum aan kunt geven, klikt u op ‘Bestellen’. U vult de juiste gegevens in en drukt op ‘Verzenden’. U ontvangt nu een orderbevestiging per mail. De status van alle lopende orders is in Sophia® te vinden onder ‘Orders’.

Extra tip 
Wist u dat de handleiding van Sophia® in maar liefst vier talen beschikbaar is? Behalve in het Nederlands is de handleiding van Sophia® er in het Engels, Duits en Frans. Naast de tekstuele variant, zijn er ook handige video’s!

Handleiding Sophia®

Blijf op de hoogte 
We maken deze Feature Highlights zodat u nog makkelijker en efficiënter met Sophia® kunt werken. Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we bezorgen alle ins-en-outs direct in je mailbox.

LinkedIn

Volg ons op LinkedIn en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je LinkedIn tijdlijn.

247TailorSteel op LinkedIn

Facebook

Volg ons op Facebook en je ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op je Facebook tijdlijn.

247TailorSteel op Facebook

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®