Handleiding voor Sophia®

25-03-2022 Feature Friday

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

Welkom bij de 20e editie van Feature Friday. In deze episode kijken we naar de basis van Sophia®; de handleiding. Hierin worden de vele functionaliteiten van Sophia® besproken. Van registratie en installatie tot het bestellen van materialen; alles om u zo goed mogelijk op weg te helpen!


Wat zijn de voordelen van Sophia®?

Ons online portaal Sophia® biedt u als klant vele voordelen. De software is eenvoudig te installeren op uw computer, waarna u ermee aan de slag kunt. Bovendien is Sophia® 24/7 beschikbaar. Dit biedt u de mogelijkheid een offerte aan te vragen waar en wanneer u dit uitkomt. Dagenlang wachten op een offerte? Dat is met Sophia® verleden tijd! Binnen één minuut ontvangt u uw offerte, waarna u de bestelling in gang kunt zetten. Wist u dat u zelf de gewenste leverdatum en het gewenste leveradres kunt kiezen? Dit zorgt ervoor dat u uw eigen productie goed kunt plannen!

vrijstaand hoofd Sophia (1)

Welke stappen moet u nemen om u te registreren in Sophia®? 

Het is heel eenvoudig om u als nieuwe klant te registreren in Sophia®. U meldt zich aan op https://www.247tailorsteel.com/nl/sophia/registreren-voor-sophia, waarna u een mail ontvangt met de inloggegevens en een downloadlink naar de software. Is de download voltooid? Dan logt u gemakkelijk in met uw klantnummer, gebruikersnaam en wachtwoord. Heel simpel!

Hoe gaat u te werk bij het aanvragen van een offerte in Sophia®?

Om een offerte aan te vragen in Sophia® dient u eerst uw bestanden te importeren. Het is hierbij belangrijk om van tevoren de aanleverspecificaties goed door te nemen. Hiermee voorkomt u het ontstaan van foutmeldingen. Ontbreken er gegevens? Dan ziet u een rood kruis in beeld staan en een melding die aangeeft wat er ontbreekt. In het geval van kanten doet Sophia® ook een maakbaarheidscheck, waarbij de opdracht gecontroleerd wordt op de belangrijkste kantregels. Mocht hieruit blijken dat uw onderdelen niet voldoen aan de richtlijnen, dan opent er een foutenscherm. Hier vindt u mogelijke oplossingen waarmee u de fout(en) kunt oplossen.

Let op: Als er meerdere fouten zijn gedetecteerd, dan wordt dit in meerdere tabbladen weergegeven (zie onderstaande afbeelding).

ENG- foutenscherm 

Welk type bestanden wordt door Sophia® ondersteund?

Wanneer u bestanden wilt gaan importeren in Sophia®, let er dan op dat het bestandstype door Sophia® ondersteund wordt. U kunt vier soorten bestanden uploaden naar Sophia®: een DXF-, DWG-, STEP- of TUB-bestand. Vanwege de hogere kwaliteit heeft het STEP-bestand de voorkeur.

De geldigheid van uw offerte 

Is uw opdracht vrij van fouten, dan ontvangt u binnen één minuut een offerte. Onder ‘Offertes’ in Sophia® vindt u al uw actuele offertes. Een offerte is 48 uur geldig, waarna deze automatisch verplaatst wordt naar het archief.

Offerte omzetten in bestelling

Bent u akkoord met de offerte, dan geeft u gemakkelijk de gewenste leverdatum aan ons door. Daarbij geldt: hoe verder in de toekomst de leverdatum ligt, hoe minder u betaalt. Onder de tabel waar u de leverdatum aan kunt geven, klikt u op ‘Bestellen’. U vult de juiste gegevens in en drukt op ‘Verzenden’. U ontvangt nu een orderbevestiging per mail. De status van alle lopende orders is in Sophia® te vinden onder ‘Orders’.

Extra tip 
Wist u dat de handleiding van Sophia® in maar liefst vier talen beschikbaar is? Behalve in het Nederlands is de handleiding van Sophia® er in het Engels, Duits en Frans. Naast de tekstuele variant, zijn er ook handige video’s!

Handleiding Sophia®

Blijf op de hoogte 
We maken deze Feature Highlights zodat u nog makkelijker en efficiënter met Sophia® kunt werken. Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®