Hoe UNATA profiteert van de diensten van 247TailorSteel

02-06-2022 Klantinzichten

Deze keer aan het woord in onze rubriek ‘Klantinzichten’: Sam Wuyts, Project Engineer bij UNATA; een Belgisch bedrijf dat op maat gemaakte transportsystemen levert aan bedrijven in verschillende sectoren. In deze functie houdt hij zich onder andere bezig met het mechanische ontwerp van hun machines en installaties, maar dat is lang niet alles. ‘We zijn als ingenieurs betrokken bij een project van begin tot einde’, aldus Sam Wuyts. Vooral voor situaties waarin de standaard oplossing niet volstaat, biedt UNATA de uitkomst. Hierbij kunt u denken aan een afwijkende afmeting, maaer ook voor uiteenlopende gewichten, fragiele vrachten of losse producten die lastig te hanteren zijn kunt u bij UNATA terecht.

UNATA zoekt de samenwerking op met 247TailorSteel

It takes two to tango. Een uitspraak die zeker opgaat voor UNATA. Ondanks dat zij de beschikking hebben over een uitgebreid eigen machinepark, zoeken ze op regelmatige basis de samenwerking op met 247TailorSteel voor het snijden en plooien – ook wel kanten – van plaatwerk. Sam Wuyts licht toe: ‘We combineren 247TailorSteel met onze eigen in-house productie van laser- en plooiwerk. Dit stelt ons in staat ons machinepark te gebruiken voor het werk dat daar het meest toe geschikt is, waardoor we de flexibiliteit kunnen behouden om bij spoed snel een onderdeel bij te maken.’

Maatwerk is waar het bij UNATA om draait

Bij UNATA kunt u als klant terecht voor oplossingen die niet alledaags zijn. ‘Een veelvoorkomende vraag is om een oplossing te leveren voor een situatie waar producten van uiteenlopende afmetingen en gewichten door elkaar vervoerd moeten worden. Met ondertussen meer dan 3000 projecten op de teller zijn de sectoren waar wij voor werken heel uiteenlopend. Van de voedings- en farmaceutische industrie tot automobiel en metaal’, aldus Sam Wuyts. UNATA is verantwoordelijk voor het maken van een diversiteit aan soorten machines. Van liften en rollenbanen tot transportkarren, -banden en sorteermachines.

UNATA testimonial

247TailorSteel maakt het voor UNATA mogelijk flexibel te zijn

‘Aangezien we op projectbasis werken kan de hoeveelheid plaatwerk sterk variëren. 247TailorSteel stelt ons in staat om ons eigen machinepark klein en flexibel te houden en tijdens grote pieken in de productie van plaatwerk toch nog te kunnen produceren. Ook wanneer onze eigen capaciteit in het gedrang komt door een combinatie van bijvoorbeeld verlof, ziekte of technische problemen kunnen we altijd terugvallen op 247TailorSteel en gewoon wat meer bij hen bestellen.’ Ook vertelt Sam Wuyts over buislasersnijden; een techniek die ze niet zelf uitvoeren, maar waarvoor ze de samenwerking met 247TailorSteel aangaan. ‘Net zoals bij plaatwerk varieert de nood aan het snijden van buizen van project tot project, dus zelf een machine inkopen is een serieuze investering die zich niet vlot terugverdient. Hiervoor doen wij dan ook graag een beroep op de diensten van 247TailorSteel.’

Door UNATA hebben wij Magnelis® aan ons assortiment toegevoegd

De samenwerking met UNATA is zeker te bestempelen als speciaal, aangezien wij door hen hebben besloten ons aanbod verder uit te breiden. Sam Wuyts vertelt: ‘We hebben een tijd geleden bij 247TailorSteel gevraagd om Magnelis® aan hun aanbod toe te voegen. Na het doen van enig onderzoek hebben ze dat ook gedaan. Dit type galva garandeert een betere roestbescherming bij grotere plaatdikten, wat ons in staat stelt wat vaker structuren te produceren met plaatwerk en structurele klinknagels, in plaats van blank staal en laswerk. Op deze manier vermijden we de extra kosten van lakwerk én de bijbehorende doorlooptijd.’

Testimonial UNATA

Structurele klinknagels van DEJOND

Al jaren tevreden over 247TailorSteel

UNATA is sinds begin 2018 klant bij 247TailorSteel. Nu, ruim vier jaar verder, wordt er zeker wekelijks een bestelling geplaatst. Sam Wuyts over de samenwerking met 247TailorSteel: ‘De communicatie verloopt altijd vlot en wanneer gevraagd wordt de informatie altijd snel geleverd.’ De snelle betrouwbare leveringen en het gemak van inplannen worden ook genoemd als grote voordelen van 247TailorSteel. Sam Wuyts besluit zijn verhaal: ‘De plannen kunnen rechtstreeks van engineering naar inkoop, die op hun beurt weer snel kunnen inplannen wanneer de onderdelen geleverd moeten worden.’ Kortom: de flexibiliteit zorgt voor een prettige samenwerking die smaakt naar meer!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®