Hoe materiaalkeuze tot kostenreductie kan leiden

22-06-2022 Slimmer werken

Wanneer u metaal wilt gaan gebruiken voor het maken van uw eindproduct, kunt u kiezen uit veel verschillende soorten. Het aanbod is groot, waardoor het wellicht lastig is om een weloverwogen keuze te maken. Eén van de factoren die u mee kunt nemen in uw definitieve besluit is de kosten die de materiaalkeuze met zich meebrengt. In deze blog vertellen we u op welke manier de keuze voor een materiaal tot kostenreductie kan leiden en hoe u daar als klant van kunt profiteren!

Welke soorten metalen zijn er in het aanbod van 247TailorSteel te vinden?

Laten we beginnen bij het begin: de beschikbare materiaalsoorten. Het aanbod is gevarieerd, zowel wat betreft soorten materialen als materiaaldiktes. Bij ons kunt u terecht voor de aanschaf van verschillende soorten staal, RVS en aluminium. Uiteraard zijn er ook binnen deze categorieën verschillen, bijvoorbeeld wat betreft afwerking en uitstraling van de plaat. In deze blog lichten we een aantal soorten uit:

  • Aluminium
  • RVS304
  • RVS316
  • Sendzimir
  • Magnelis®

Aluminium gaat lang mee en is erg licht

Aluminium is een erg stevige, maar toch lichte materiaalsoort. Hierdoor is het niet alleen een eenvoudig te verwerken materiaal, maar ook één die weinig transportkosten met zich meebrengt. Aluminium wordt niet aangetast door externe invloeden, zoals vocht en/of UV-straling. Hierdoor roest en rot het niet en trekt het niet krom, waardoor het erg lang meegaat.

Kosten besparen met RVS304

De meest voorkomende RVS-soort is RVS304. Dit type RVS is voor vele toepassingen te gebruiken en is goed bestand tegen corrosie. Na kantafronding kan RVS304 zonder nabewerking gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld keukenkastjes, deurgrepen of trapleuningen.

Het multitoepasbare RVS316

Een andere veelgebruikte RVS-soort is RVS316. Dit materiaal is geschikt voor buiten en is mooi van zichzelf. Hierdoor behoeft het weinig nabewerking en kan het direct verwerkt worden tot het gewenste eindproduct. Een ander groot voordeel van RVS316 is het feit dat dit type RVS bestand is tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals zout en zuur. Daarom kan het overal worden toegepast zonder aangetast te worden.

Sendzimir: een sterk stukje staal

En dan kijken we naar Sendzimir; een thermisch verzinkte staalsoort. Om Sendzimir te verkrijgen, wordt staal met hoge snelheid door een zinkbad gehaald. Dit resulteert in een staalproduct mét zinklaag dat bestand is tegen roest en corrosie. Hierdoor is Sendzimir zeer geschikt voor buitentoepassingen. Het gaat lang mee, wat de duurzaamheid ten goede komt.

De koning onder de metalen: Magnelis®

Tot slot kijken we naar Magnelis®; een staalsoort die voorzien is van een beschermende laag, waardoor aflakken niet nodig is. Dit materiaal is in een hoge mate bestand tegen corrosie en gaat dan ook lang mee. Bovendien is Magnelis® zelfherstellend op de snijranden; uitgesneden gaten herstellen dan ook weer. Dit is een groot voordeel ten opzichte van RVS-platen. Het zelfherstellende karakter zorgt ervoor dat Magnelis® zonder nabewerking verwerkt kan worden tot het eindproduct.

Hoe leidt dit alles tot kostenreductie?

Het moge duidelijk zijn dat het niet of in mindere mate nodig zijn van nabewerking voor een besparing op de kosten zorgt. Bovendien gaan alle bovenstaande materialen lang mee, wat ze erg duurzaam maakt. Het is daarom belangrijk om naast uitstraling en andere eigenschappen van een metaal ook te kijken naar het kostenplaatje. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan!

Vragen? 
Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neemt u dan contact op met onze Customer Service via telefoonnummer +31(0)543 801 005 of stuur een e-mailbericht naar service@247tailorsteel.com.

 


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®