Melding "geen plaat of buis gevonden" oplossen

26-07-2022 Tips & Tricks

Sophia® is in staat om door middel van kunstmatige intelligentie uw order te verwerken. Echter kan het in sommige gevallen voorkomen dat Sophia® de door u getekende plaat, buis of koker niet herkent. In deze blog leggen we u uit hoe dit komt, maar vooral ook: hoe u dit kunt oplossen.

Plaat wordt niet herkend

Bij kleine, relatief dikke producten is de oppervlakte van de omtrek meestal groter dan de oppervlakte van het product zelf. Dit resulteert erin dat Sophia® een buis gaat zoeken, maar deze niet kan vinden. Een mogelijke oplossing om ervoor te zorgen dat uw plaat wél herkend wordt, is door uw bestand op te slaan als DXF en deze aan de offerteaanvraag toe te voegen.

Melding in Sophia® - geen plaat of buis gevonden
Afbeelding 1: plaat wordt niet herkend

Sophia® kan koker/buis niet vinden

Om te controleren of het om een buis of koker gaat, checkt Sophia® uw product op een vijftal plekken: aan beide uiteinden, op ¼ lengte, in het midden en op ¾ lengte. Is op elk van deze plaatsen een niet-gesloten contour getekend, dan wordt het product niet als buis of koker herkend.

Dit probleem is op te lossen door aan één van de kopse kanten een gesloten contour te tekenen. Een andere oplossing is het tekenen van dammetjes van minimaal 0.2 mm breed, exact in het midden van het product. Heeft u de order geplaatst, stuur dan een mail naar service@247tailorsteel.com waarin u aangeeft dat de gesloten contour niet door ons gesneden hoeft te worden.

Melding in Sophia® - geen buis gevonden
Afbeelding 2: buis wordt niet herkend

Vragen over deze blog? 

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neemt u dan contact op met onze Customer Service via telefoonnummer +31(0)543 801 005 of stuur een e-mailbericht naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®