Heat treated pallets als eerste Sophia® service

02-08-2022 Tips & Tricks

Klantgericht werken was nog nooit zo belangrijk als nu. Voor ons betekent klantgerichtheid dat we kijken naar de wensen en behoeften van onze klanten. We proberen daar vervolgens zo goed mogelijk op in te spelen door te kijken naar wat er mogelijk is in plaats van te kijken naar wat er niet mogelijk is. We blijven dan ook vernieuwen en de mogelijkheden in onze online software Sophia® worden steeds verder uitgebreid.

De introductie van Sophia® services

Om aan de behoeften en wensen van onze klanten te kunnen voldoen, hebben wij Sophia® services geïntroduceerd. Een nieuw onderdeel in Sophia® dat het mogelijk maakt om tegemoet te komen aan specifieke klantbehoeftes. Zo zien we bijvoorbeeld dat er bepaalde wensen zijn met betrekking tot de verpakking. Hier spelen wij op in door diverse opties aan te bieden, waaronder heat treated pallets. Hieronder leggen we u uit wat heat treated pallets zijn, waarom we het geïntroduceerd hebben, waarvoor het gebruikt wordt én waaraan u deze pallets herkent.

Wat zijn heat treated pallets?

Heat treated pallets, ook wel bekend onder de naam HT-pallets of ISPM 15 pallets, zijn warmtebehandelde pallets. Deze behandeling wordt ook wel ‘Heat Treatment’ genoemd. Het zorgt ervoor dat het in het hout aanwezige schadelijke ongedierte uitgeroeid wordt.

Waarom bieden wij HT-pallets aan?

Voor alle houten verpakkingen die worden geïmporteerd of geëxporteerd buiten de Europese Unie, is een behandeling volgens de ISPM 15 methode verplicht. Hetzelfde geldt voor import en export vanuit/naar de Canarische eilanden, Portugal, Noorwegen en Turkije. Heat treated pallets lenen zich daarom goed voor internationaal transport. Het verplaatsen van schadelijk ongedierte tussen de Europese Unie en de landen daarbuiten wordt hiermee voorkomen.

Waaraan zijn ISPM 15 pallets te herkennen?

Pallets die behandeld zijn volgens de ISPM 15 eisen, zijn te herkennen aan het officiële IPPC-merkteken. Dit bestaat uit de ISO landcode, het 3-cijferige registratienummer van de behandelaar en de behandelingswijze.

Icon Heat treated pallets

Afbeelding 1: IPPC-merkteken HT-pallets

Hoe vraagt u heat treated pallets aan?

Wilt u graag gebruikmaken van onze Sophia® service voor warmtebehandelde pallets? In Sophia® is deze verpakkingsoptie eenvoudig te selecteren. Bij elke order kunt u aangeven of u wel of geen gebruik wilt maken van HT-pallets.

Vragen? 

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neemt u dan contact op met onze Customer Service via telefoonnummer +31(0)543 801 005 of stuur een e-mailbericht naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®