Drie gouden tips voor het werken met Sophia®

11-10-2022 Tips & Tricks

In onze online software Sophia® zijn ontzettend veel mogelijkheden. U maakt een ontwerp, laadt deze in en vervolgens wordt bekeken of hetgeen u geproduceerd wilt hebben ook daadwerkelijk maakbaar is. Omdat er veel richtlijnen zijn met betrekking tot het aanleveren van een tekening, kan het handig zijn om hier wat handvatten voor te hebben. Daarom geven wij u drie gouden tips die ervoor zullen zorgen dat u op een meer efficiënte manier met Sophia® aan de slag kunt gaan!

1. Lever uw DXF-bestand op de juiste manier aan

Allereerst gaan we het hebben over DXF-bestanden. Dit bestandstype gebruikt u wanneer u platen wilt laten lasersnijden. Een DXF-bestand mag dan ook alleen een vlak product bevatten. Houd er verder rekening mee dat er in uw tekening geen dubbele contourlijnen voor mogen komen én dat de buitencontouren gesloten dienen te zijn. Verder mogen contouren zichzelf en elkaar niet raken en mogen ze elkaar ook niet doorsnijden. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat eventuele tekst, kaders en maatlijnen verwijderd worden voordat u de opdracht indient.

2. Maak voor het kanten van een U-profiel gebruik van de U-profiel checker

Wilt u een product door ons laten kanten? Onze machines zijn tot heel veel in staat. Wel zijn er maxima wat betreft de lengte en breedte van te kanten materialen. Dit heeft alles te maken met de afmeting van onze machines. Wanneer een product deze maxima overschrijdt, zal er een botsing ontstaan met onze machines. Ook wel collisie genoemd. Om dit te voorkomen, kunt u gebruikmaken van de U-profiel checker. Een handige tool die wij ontwikkeld hebben om te kunnen berekenen of uw tekening aan de eisen voldoet. Om een aanvraag voor kanten te doen, maakt u gebruik van een STEP-file.

3. Zorg er bij een kantopdracht voor dat u een radius tekent

Bij het kanten van een product wordt een vlakke plaat gebogen. Om aan Sophia® duidelijk te maken dat het product gekant moet worden, dient u op de hoeken een radius te tekenen. Doet u dit niet, dan denkt Sophia® dat ze te maken heeft met een vlak product en zult u dus ook een vlakke plaat ontvangen. Wist u dat het heel eenvoudig is om in Sophia® te zien of u op de juiste manier getekend heeft? U heeft te maken met een te kanten product als:De bovenzijde van uw product volledig blauw gekleurd is;

  1. De bovenzijde van uw product volledig blauw gekleurd is;
  2. Er in de productweergave ‘Aantal zettingen’ staat bij de productkenmerken;
  3. De zwarte snijcontour rond de gekante delen zit in plaats van alleen rond het vlakke deel van het product.

Meer informatie nodig? Bekijk de Sophia® handleiding of aanleverspecificaties

Natuurlijk zijn er naast deze tips nog veel meer punten waar u op kunt letten bij het tekenen én aanleveren van uw ontwerp. Wist u dat we een handleiding hebben geschreven voor het werken met Sophia®? Hierin zijn alle stappen te vinden die u kunt doorlopen om met onze online software aan de slag te gaan. Benieuwd naar de aanleverspecificaties waar uw tekening aan moet voldoen? Bekijk afhankelijk van waar je naar op zoek bent de richtlijnen voor kanten, de richtlijnen voor lasersnijden of de richtlijnen voor buislasersnijden!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®