Het ontwerp en de productie van circulaire producten door TheNewMakers

08-11-2022 Klantinzichten

Circulaire woningen; echt iets van deze tijd. Bij de bouw van deze toekomstbestendige woningen wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen die vervolgens weer hergebruikt kunnen worden. Bij TheNewMakers – gevestigd in Ridderkerk – ontwerpen én produceren ze deze woningen, evenals andere circulaire producten. Ze maken hierbij gebruik van hun eigen machines, maar kloppen sinds ongeveer drie jaar ook aan bij 247TailorSteel voor het lasersnijden van plaatmateriaal.

Digitale productie met gebruikmaking van recyclebare materialen

Voordat ze zich bij TheNewMakers bezig zijn gaan houden met het ontwerp en de productie van circulaire woningen zijn ze begonnen met het maken van meer kleinschalige producten. Jeroen van Veen, Head of Engineering bij TheNewMakers, vertelt hierover: ‘Van een circulaire meubellijn (Fabrikoos), via circulaire keukens (No-Waste kitchens), badkamers (Comfort Cabins) en recreatiewoningen (Diamond Suites) naar volwaardige woningen met Permanente Kwaliteit op Flexibele Grond  (Uuthuuskes en TNM Flexwoningen). Alle producten zijn gemaakt van hergroeibare materialen, worden in-huis ontwikkeld en digitaal geproduceerd.’

247TailorSteel maakt het mede mogelijk om een ‘file-to-factory’ product te kunnen produceren

Om de mogelijkheden en ontwerpvrijheid te vergroten, maken ze bij TheNewMakers sinds een aantal jaren gebruik van de diensten van 247TailorSteel. Van Veen: ‘Wij ontwerpen en produceren op een dusdanige manier dat onze producten door (vrijwel) iedereen te installeren zijn. Zelf hebben wij een aantal CNC-gestuurde machines om plaatmaterialen op maat te maken. 247TailorSteel is hierin een uitstekende aanvulling als het om het lasersnijden van metaal, buislasersnijden of zetwerk gaat. Onze engineers kunnen namelijk gemakkelijk zelf een ontwerp maken en deze controleren op zowel maakbaarheid, prijs als levertijd. Daarnaast hebben we zelf een plug-in voor onze software ontwikkeld waardoor de inkoop en montage van de onderdelen van 247TailorSteel perfect in onze workflow past. Zo maakt het nagenoeg geen verschil meer of wij zelf onderdelen uit plaatmateriaal vervaardigen of deze extern laten produceren.’

De leverbetrouwbaarheid van 247TailorSteel is een groot voordeel

Wekelijks worden er door TheNewMakers meerdere bestellingen geplaatst bij 247TailorSteel. Over het algemeen zijn ze erg tevreden met de leverbetrouwbaarheid. ‘Afgezien van wat materiaalschaarste aan het begin van 2022, ontvangen we de producten nagenoeg altijd volgens planning’, aldus Jeroen van Veen. Een verbeterpunt is wat TheNewMakers betreft het inzicht in de kosten, zodat zij op een betere manier de juiste optimalisaties en aantallen door kunnen voeren.

“We zijn benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties bij 247TailorSteel de komende jaren”

Naast dat wij ons bij 247TailorSteel volop blijven ontwikkelen, zitten ze bij TheNewMakers ook niet stil. Van Veen: ‘TheNewMakers is hard op weg om de huidige tientallen flexwoningen op te schalen tot honderden per jaar. De in-huis ontwikkelde inbouwpakketten komen daarbij goed van pas.’ Naast dat ze bij TheNewMakers benieuwd zijn naar de ontwikkelingen die wij de komende jaren zullen doormaken, geldt andersom hetzelfde. Op naar een langdurige en vruchtbare samenwerking!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®