Handbuigingen in metalen kokers

30-11-2022 Tips & Tricks

Waar wij met behulp van onze kantbanken in staat zijn metaal voor u te kanten, kunnen sommige buigingen ook met de hand gedaan worden. Dit kan een voordeel zijn, omdat het namelijk een hoop tijdwinst op kan leveren. In deze blog vertellen we u meer over de mogelijkheden van handbuigingen in vierkante en rechthoekige buizen, oftewel kokers.

Waarom kiezen voor één of meerdere handbuigingen in uw tekening?

Er zijn meerdere redenen waarom het voor u in sommige gevallen een goede keuze kan zijn om te kiezen voor handbuigingen in kokers. Zo is het goedkoper, maar ook sneller dan wanneer buigingen met een machine gedaan moeten worden. Deze tijdbesparing wordt veroorzaakt door het feit dat:

  • Een handgebogen frame sneller in te spannen is op de lastafel;
  • Er minder laswerk verricht hoeft te worden;
  • Er bij grotere projecten beter gesorteerd kan worden.

Hoe verwerkt u een handbuiging in uw tekening?

Een handbuiging is op verschillende manieren toe te passen, afhankelijk van de wensen die u heeft. Zo zijn handbuigingen in kokers mogelijk met scherpe radius, zoals te zien is in onderstaand voorbeeld. U tekent een uitsnede in de metalen koker die wij met behulp van onze buislasers voor u snijden. Vervolgens kunt u achteraf zelf de handbuiging uitvoeren.

U kunt ook kiezen voor een handbuiging met radius zoals in onderstaand voorbeeld. Belangrijk hierbij is wel dat de handbuiging niet tegen de radiuslijn aanzit. Houd daarom een minimale afstand van 0.01 mm aan.

 

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over wat er mogelijk is met betrekking tot handbuigingen in metalen kokers? Neem dan contact met ons op! Onze afdeling klantenservice is van maandag tot en met vrijdag tussen 07.30 uur en 17.30 uur te bereiken op telefoonnummer +31(0)543 801 005 of stuur een e-mail naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®