Feature Friday 27: een terugblik op alle features in 2022!

30-12-2022 Feature Friday

Hallo iedereen, Happy Feature Friday!

Vandaag is het tijd voor de 27e editie van Feature Friday, alweer de laatste van dit jaar. We sluiten dit jaar af door terug te blikken op alle Feature Friday’s van het afgelopen jaar. En dat zijn er nogal wat; negen om precies te zijn. In deze allerlaatste Feature Friday van 2022 lopen we ze nog één keer kort langs, zodat u volledig op de hoogte bent van wat er mogelijk is!

Een overzicht van de Feature Friday’s van 2022

Wilt u in één oogopslag zien welke onderwerpen voorbij zijn gekomen het afgelopen jaar? Bekijk dan onderstaand overzicht en navigeer eenvoudig naar de gewenste editie van Feature Friday.

Maand 2022

Onderwerp

Januari

Aanpassen importfilter DWG/DXF

Februari

Exporteren materiaallijst als CSV-bestand

Maart

Handleiding voor Sophia®

April

De richtlijnen voor buislasersnijden

Mei

De richtlijnen voor het lasersnijden van plaatmetaal

Juni

De richtlijnen voor kanten

September

Het bestellen van traanplaat

Oktober

Blindklinkmoeren in vierkante of rechthoekige buis: de voordelen op een rij

November

De werking van de 247TailorSteel Tubes Library uitgelegd

Januari: aanpassen importfilter DWG/DXF

We hebben het jaar 2022 afgetrapt met een Feature Friday over het aanpassen van het DWG/DXF importfilter. Dit is een belangrijke feature waarmee u vast kunt blijven houden aan uw eigen kleurgebruik. De kleuren in uw CAD-programma kunnen namelijk afwijken van die in Sophia®. Omdat deze kleuren het onderscheid weergeven tussen de verschillende lijnen in uw tekening, is het goed om ze te koppelen in Sophia®. Op deze manier blijft u het verschil zien tussen een snijcontour, piercing en gravering.

Februari: exporteren materiaallijst als CSV-bestand

De tweede feature die we dit jaar besproken hebben, is het exporteren van de materiaallijst als CSV-bestand. Deze lijst is eenvoudig te downloaden vanuit Sophia®. Het is een overzicht van alle beschikbare materialen, inclusief de juiste benaming in drie talen; Nederlands, Duits en Engels. Naast dat dit voor uzelf erg handig is, zorgt dit er ook voor dat de materialen in Sophia® herkend worden. Komen namen niet exact overeen, dan resulteert dat namelijk in een foutmelding.

Maart: handleiding voor Sophia®

Wat ons betreft is Sophia® erg gebruiksvriendelijke online software. Desondanks leek het ons toch goed om door middel van een handleiding in hoofdlijnen toe te lichten hoe bepaalde zaken in zijn werk gaan. In de Feature Friday van maart besteedden we hier dan ook aandacht aan. Het registratieproces, het aanvragen van een offerte, informatie rondom de bestandstypen, de geldigheid van uw offerte en het omzetten van uw offerte in een bestelling; er kwam van alles voorbij!

April: de richtlijnen voor buislasersnijden

In april hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de richtlijnen voor buislasersnijden. Zo behandelden we de verschillende methodieken voor buislasersnijden, hebben we het gehad over het tekenen van de radius op hoeken van kokers en bespraken we de ins en outs rondom de positie van de lasnaad. Kortom: een echte must-read wanneer u een aanvraag voor buislasersnijden wilt gaan indienen!

Mei: de richtlijnen voor het lasersnijden van plaatmetaal

Waar we het in april hadden over de richtlijnen voor buislasersnijden, keken we de maand erna naar de richtlijnen voor het lasersnijden van platen. Ook hier zijn we de belangrijkste punten langsgelopen met als doel om de specificaties zo overzichtelijk mogelijk te maken voor u. In de Feature Friday van mei komt u alles te weten over het bepalen van de startpunten van bewerkingen in uw tekening, het markeren van gaten met een te kleine diameter, het afronden van rechte hoeken, het tekenen van gaten op hoeken en kantafronding van metalen platen.

Juni: de richtlijnen voor kanten

We sloten het rijtje af met een Feature Friday over de aanleverspecificaties voor kanten. De belangrijkste regels om uw ontwerp voor kanten zo goed mogelijk te kunnen tekenen kwamen voorbij. Het tekenen van de juiste inwendige radius bijvoorbeeld, maar ook de minimale beenlengte, de maximale buighoek en de minimale breedte van de buiging werden besproken. Andere belangrijke onderwerpen bij kanten zijn gaten in de buigzone, het kanten van U-profielen en het tekenen van een aanslaglijn. In deze editie van Feature Friday geven we handvatten om dit zo goed mogelijk in uw ontwerp te verwerken.

September: het bestellen van traanplaat

Na de zomerstop kwamen we in september bij u terug met een nieuwe feature. En wel één waar veel vraag naar is geweest: de mogelijkheid tot het bestellen van traanplaat. Deze plaat wordt vaak ingezet in situaties waarbij het belangrijk is om extra grip te hebben, bijvoorbeeld wanneer de plaat als vloerplaat van een buitentrap toegepast wordt. Traanplaten - platen met traanvormige uitstulpingen - zijn vanaf september eenvoudig via Sophia® te bestellen.

Oktober: blindklinkmoeren in vierkante of rechthoekige buis

In oktober 2022 kwam er nóg een mooie feature bij; de mogelijkheid om blindklinkmoeren te laten plaatsen in vierkante of rechthoekige buizen. Een erg geschikte optie wanneer een stevige bevestiging noodzakelijk is. De aanvraag voor blindklinkmoeren verloopt, in tegenstelling tot bij traanplaat, via uw Area Sales Manager.

Extra tip
Bij elke Feature Friday blog hoort ook een video! Dus: vindt u het prettig dat informatie gevisualiseerd wordt? Dan raden we u aan om zeker ook de video te bekijken van het desbetreffende onderwerp!

Blijf op de hoogte
We maken deze Feature Highlights zodat u nog makkelijker en efficiënter met Sophia® kunt werken. Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday. Op naar een nieuw jaar volop features en mogelijkheden in Sophia®. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®