Vertical farming door Artechno Growsystems mede mogelijk gemaakt door 247TailorSteel

11-01-2023

Artechno Growsystems is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met verticale landbouw voor de wereldwijde markt. Oftewel: het telen van gewassen zonder dat daar daglicht voor benodigd is. Een duurzame, efficiënte en productieve manier van verbouwen die sterk in opkomst is. Bij de productie van deze vertical farms maken zij gebruik van de op maat gemaakte producten van 247TailorSteel. We spraken met Joost Barendse, inkoper bij Artechno Growsystems. Hij vertelt over de prettige samenwerking die al jaren teruggaat.

Complete productieproces in handen van Artechno Growsystems

Van ontwerpen, engineeren, bouwen en assembleren tot de processing van machines; de volledige oplevering van turn-key verticale automatische teeltfabrieken wordt door Artechno Growsystems verzorgd. ‘Wij opereren wereldwijd. Iedereen kan met een goede businesscase een vertical farmer worden – overal ter wereld’, aldus Barendse.

Het milieu profiteert van vertical farming

Vertical farming kent enorm veel voordelen. Barendse vertelt erover: ‘De AVF+ systemen die Artechno Growsystems produceert maken het mogelijk om het hele jaar door gewassen in gecontroleerde en optimale omstandigheden te telen. Dit met als resultaat een dagelijks consistente output. Alle soorten planten kunnen er groeien onder de perfecte omstandigheden. Het positieve gevolg hiervan is dat de logistieke keten wordt verkort, de houdbaarheid van de gewassen verlengd wordt én verspilling wordt tegengegaan.’

Artechno 1

Al jaren klant van 247TailorSteel

De eerste vertical farm die gemaakt werd door Artechno B.V. – zoals Artechno Growsystems voorheen heette – is gemaakt met de materialen van 247TailorSteel. Dat is zo’n zeven jaar geleden. Joost Barendse: ‘De duidelijkheid die Sophia® schept is voor ons de grootste reden dat we de samenwerking aan zijn gegaan. Door de automatisering is het voor ons snel duidelijk wat er wel en niet mogelijk is. Bovendien krijgen we snel inzicht in de prijzen en levertijd.’ 

De maakbaarheid in Sophia®

Er is altijd ruimte voor verbetering. Barendse vertelt: ‘Het komt nog weleens voor dat onze creatieve engineers iets ontwerpen dat in Sophia® niet direct maakbaar lijkt te zijn. Gelukkig kan het dan vaak nog wel opgelost worden via de afdeling Customer Service, maar het zou natuurlijk nóg beter zijn wanneer deze aanvragen meteen al goedgekeurd worden.’

De samenwerking blijft voorlopig voortduren

‘Wij doen op regelmatige basis bestellingen bij 247TailorSteel. Deze orders variëren in grootte. Bij de grotere orders is het heel prettig dat wij contact kunnen hebben met onze Area Sales Manager’, aldus Barendse wanneer wij hem vragen om onze samenwerking te omschrijven. Artechno Growsystems kijkt uit naar een nog fijnere samenwerking in de toekomst. Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Op naar een succesvol 2023 waarin we hopelijk nog vele mooie producten voor jullie op maat mogen maken!

Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®