Feature Friday 28: alles over de handigheid van STEP-files

27-01-2023 Feature Friday

Hallo allemaal, happy Feature Friday! Ook in het nieuwe jaar gaan we verder met het bespreken van handige features – meestal in Sophia®, soms ook daarbuiten. In deze 28e editie gaan we het hebben over STEP-files. In het algemeen, maar ook over het opslaan ervan. Dit kan namelijk op verschillende manieren en heeft invloed op de kosten die u maakt. Lees de blog én bekijk de bijbehorende video en kom er alles over te weten. Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Wat is een STEP-bestand?

Laten we het eerst eens hebben over wat een STEP-file nou ook alweer precies is. ‘STEP’ is een afkorting die staat voor ‘Standard for the Exchange of Product Data’. Het is een populair bestandsformaat dat veel gebruikt wordt door bijvoorbeeld technisch tekenaars. Kort gezegd is het een tekstbestand waarin data nauwkeurig en eenduidig is vastgelegd. Het uitwisselen van informatie tussen verschillende programma’s en personen is met dit bestandstype dan ook enorm gemakkelijk en betrouwbaar.

De voordelen van een STEP-file

Het gebruik van STEP-files brengt vele voordelen met zich mee. Een van de positieve eigenschappen is dat ze enorm precies zijn. Gegevens worden nauwkeurig opgeslagen, waardoor dit bestandstype erg betrouwbaar is. STEP-files zijn compatibel met volledige 3D-modellen. De mogelijkheid om STEP-bestanden te gebruiken is dan ook een van de voordelen van het laden van een assemblage in Sophia®, onze online software.

Het opslaan van uw STEP-file

Wanneer u met onze online software Sophia® aan de slag gaat en gebruikmaakt van een STEP-file, dan kunt u de verschillende onderdelen van uw tekening op diverse manieren opslaan. De manier die u kiest is van invloed op de prijs die u betaalt. Wij leggen het u uit.

Als part opslaan naar een STEP-file

De eerste wijze waarop u uw ontwerp op kunt slaan alvorens u deze omzet naar een STEP-file, is als part. Bij deze manier van opslaan krijgen alle onderdelen een opeenvolgend getal toegekend. Alle gelijke delen in uw tekening zullen door Sophia® als verschillend herkend worden, waardoor voor elk onderdeel opnieuw instelkosten berekend zal worden.

Als assembly opslaan naar een STEP-file

Slaat u uw ontwerp op als assembly en zet u deze dan om naar een STEP-file, dan worden alle gelijke onderdelen met dezelfde productomschrijving in uw tekening bij elkaar opgeteld. In dit geval wordt er over deze delen slechts één keer instelkosten berekend.

Extra tip

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we meerdere blogs geschreven waarin we tips geven voor het werken met Sophia®. Zoals deze bijvoorbeeld: vier gouden tips voor het werken met Sophia®

Blijf op de hoogte

We maken deze Feature Highlights zodat u nog makkelijker en efficiënter met onze online software Sophia® kunt werken. Bedankt voor uw tijd en tot de volgende Feature Friday. Heeft u nog opmerkingen of vragen, stuur dan een bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe en bestaande Features in Sophia®? Schrijf u onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®