Nieuwe kantmogelijkheid: Hemming

21-03-2023 Nieuws

Vanaf nu kunt u bij 247TailorSteel ook een hemming laten zetten aan uw product. Met deze kantwijze versterkt u uw plaat of voorkomt u scherpe randen door deze om te buigen. Een hemming kunt u enkel aanvragen via uw Area Sales Manager.

Wat is een hemming?

Een hemming is een zeer scherpe zetting van 180°. Deze wordt met speciaal gereedschap gekant. In twee stappen wordt de hemming gezet; eerst wordt het plaatmetaal in een zeer scherpe hoek van 20° gebogen, waarna in de tweede stap het gereedschap het metaal platdrukt tegen de ondermatrijs. Hierdoor wordt het metaal dubbelgevouwen en ontstaat een hemming.

Hoe vraag ik deze aan?

Hemmingen worden nog niet door Sophia® herkend. Daarom kunt u dit enkel nog aanvragen via uw Area Sales Manager. Dit doet u door hem/haar een e-mail te sturen met uw tekening met hemming. Hij/zij zal u verder helpen met de opdracht.

Aanleverspecificaties

Er zijn enkele aandachtspunten wanneer u een hemming tekent. U ziet de tekenspecificaties hieronder.

  • Materiaal: aluminium, RVS en staal
  • Plaatdikte (T): 1 t/m 2 mm
  • Minimale beenlengte (H): 14 mm
  • Minimale afstand tot kanting (L1): 6 mm
  • Minimale afstand tot kanting (L2): 13 mm
Details hemming 

Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®