5 voordelen van een geautomatiseerd productieproces

15-05-2023 Trends en ontwikkelingen

Productieautomatisering, ook bekend als industriële automatisering, heeft de afgelopen decennia een enorme impact gehad op de productiesector. Het omvat het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals robots, computers en geautomatiseerde systemen, om productieprocessen efficiënter en effectiever te maken. Deze digitalisering wordt ook wel aangeduid met industrie 4.0.

In een wereld waar efficiëntie steeds vaker een grote rol speelt, kunnen bedrijven dan ook niet achterblijven met het automatiseren van de productie. Zo ook wij niet. Door de productie te automatiseren, zorgen wij voor een enorm hoge mate van efficiëntie. Voor onszelf, maar zeker ook voor u als klant. Wij zetten de 5 grootste voordelen van een geautomatiseerd productieproces voor u op een rij.

1. Kostenbesparing

Hoewel het in eerste instantie een investering is om te automatiseren, zal het zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetalen. Door het automatiseren van productieprocessen kan op de lange termijn veel geld bespaard worden. Dit komt onder andere door de lagere kosten van personeel, minder energieverbruik en een kortere productietijd.

In de productiehallen van 247TailorSteel zijn diverse vormen van automatisering terug te zien, zoals automatisch geleide voertuigen (AGV's). Deze geautomatiseerde transportvoertuigen zorgen voor de aan- en afvoer van materialen. Dit bespaart tijd en daarmee dus ook geld. Niet alleen voor ons, maar uiteraard ook voor u als klant. Wanneer wij minder kosten hoeven te maken, betekent dit automatisch dat wij minder hoeven door te rekenen aan u. Een win-winsituatie dus!

2. Betere kwaliteit 

Het tweede voordeel van productieautomatisering is de output: geautomatiseerde processen leiden vaak tot producten van een hogere kwaliteit. Menselijke fouten zijn namelijk onvermijdelijk en kunnen een negatieve invloed hebben op de productkwaliteit. Het automatiseren van productieprocessen verkleint de kans op het ontstaan van fouten. Zo kan een consistente en betere kwaliteit worden gegarandeerd, wat voorkomt dat u in een latere fase nog nabestellingen moet doen vanwege een teleurstellend eindresultaat. De combinatie van onze online software Sophia® en de menselijke eindcontrole leidt tot kwalitatief hoogwaardige producten.

3. Hogere productiviteit

Een geautomatiseerd productieproces garandeert een hogere productiviteit omdat er minder tijd en moeite nodig is om het product te produceren. Dit is dan ook meteen het voornaamste doel van industriële automatisering. Met zo min mogelijke - of zelfs zonder - tussenkomst van de mens wordt getracht om meer en sneller te produceren. Het grote voordeel van geautomatiseerde systemen is dat ze prima in staat zijn om 24/7 te werken zonder vermoeid te raken; bestellen is bij 247TailorSteel dan ook dag en nacht mogelijk.

4. Flexibiliteit

Geautomatiseerde productieprocessen zijn flexibeler dan traditionele processen. Dit betekent dan ook dat productieprocessen gemakkelijk aangepast kunnen worden aan veranderende marktomstandigheden. Dit maakt het mogelijk om snel te reageren op trends in de markt zonder dat er zich direct grote verstoringen of vertragingen voordoen. Wij kunnen dan ook op een efficiënte manier inspelen op de vraag van onze klanten.

5. Verlaging van het risico

Het laatste - maar zeker niet het minst belangrijke - voordeel is het feit dat de productie automatiseren zorgt voor een verlaging van risico's. Allereerst het risico op het ontstaan van fouten. Een geautomatiseerd productieproces elimineert namelijk veel van de risico's die verbonden zijn aan het produceren van producten, zoals fouten van medewerkers of verouderde apparatuur. Door al in een vroeg stadium van het productieproces weloverwogen keuzes te maken, wordt dit risico nóg kleiner - zoals ook te lezen is in onze blog over sustainable design.

Een ander risico dat sterk verlaagd wordt, is de kans op bedrijfsongevallen. Doordat wij onze productie geautomatiseerd hebben, wordt zwaar werk uit handen van onze medewerkers genomen. Denk bijvoorbeeld aan zwaar tillen of het besturen van machines. Wij hebben de beschikking over tilassistentie wanneer er zware producten verwerkt moeten worden. Ook de aan- en afvoer van materialen vindt plaats met behulp van geautomatiseerde voertuigen.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®