Snijden met een lasersnijder zorgt voor een hoge mate van efficiëntie

15-05-2023 Materialen en bewerkingen

Lasersnijders; bij 247TailorSteel hebben we er veel van. Onze lasersnijders staan bekend om hun precisie, snelheid en betrouwbaarheid. Hierdoor zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de geautomatiseerde productieprocessen.

Altijd al eens willen weten hoe uw opdracht voor lasergesneden onderdelen door de lasermachine verwerkt wordt? Wij vertellen u wat een lasersnijder nou eigenlijk is, welke voordelen het gebruik van deze machine met zich meebrengt, welke soorten er zijn én wat de mogelijkheden zijn binnen 247TailorSteel.

Wat is een lasersnijder?

Een lasersnijder is een computergestuurde machine waarmee enorm veel verschillende materialen op maat gesneden kunnen worden. Metaal is er daar één van. Een lasersnijmachine maakt gebruik van licht - de laserstralen - om door het materiaal heen te snijden. De intense hitte die vrijkomt zorgt ervoor dat het materiaal smelt of verdampt.

Naast het snijden van materialen kan een lasersnijder ook worden gebruikt voor het graveren van oppervlakken. Met behulp van geavanceerde software kunnen complexe ontwerpen, logo's, teksten en afbeeldingen nauwkeurig op verschillende materialen worden gegraveerd. Dit opent de deur naar eindeloze creatieve mogelijkheden en maakt gepersonaliseerde en unieke producten mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een lasersnijder?

Het snijden met een laser brengt diverse voordelen met zich mee. Wij sommen ze voor u op:

  • Ten eerste is het snijproces contactloos, wat betekent dat er geen fysiek contact is tussen de laser en het materiaal. Dit minimaliseert de kans op vervorming, beschadiging of contaminatie van het materiaal.
  • Lasersnijden gaat vele malen sneller dan andere snijmethodes.
  • Naast dat het de snelheid verhoogt, is het ook een enorm precieze methodiek.
  • Zeer complexe contouren kunnen gesneden worden.
  • Geschikt voor verschillende materialen.

Welke soorten lasersnijders zijn er?

Metaal kan door middel van een lasersnijmachine op maat gesneden worden met behulp van zuurstof of stikstof. Er wordt dan ook onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten lasersnijders:

  • Fiberlasers
  • CO2-lasers

De lasersnijders bij 247TailorSteel

Ook bij 247TailorSteel wordt gebruikgemaakt van verschillende lasersnijders én verschillende bewerkingstechnieken voor het lasersnijden van metaal. Zo wordt fiber lasersnijden en CO2 lasersnijden toegepast met zowel stikstof als zuurstof.

De geavanceerde lasersnijmachines waarover het machinepark van 247TailorSteel beschikt zijn vlakbedlasers van het merk Trumpf. Deze lasers zijn uitgerust met de allernieuwste technieken, waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd wordt.

Betrouwbaarheid is een van de eigenschappen die de lasersnijders van 247TailorSteel onderscheidt. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën zorgen ze voor consistente en betrouwbare prestaties. U als klant kunt erop vertrouwen dat onze lasersnijders snel en accuraat aan uw snijbehoeften kunnen voldoen, zelfs bij strakke deadlines en grote volumes.

Het indienen van uw aanvraag voor lasersnijden

Met behulp van onze geavanceerde software Sophia® dient u uw snijopdracht eenvoudig online in. Dit maakt het hele proces efficiënter en transparanter, waardoor u vol vertrouwen kunt samenwerken met 247TailorSteel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van lasersnijden bij 247TailorSteel? Neem contact op met onze klantenservice; zij helpen u graag verder!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®