Buitengewone buitenkeukens van COOXS

14-02-2024 Klantinzichten

“Misschien een leuk weetje. Toen wij de basis van ons product ontwikkelden hielden wij al rekening met de specificaties die door 247TailorSteel afgegeven worden.” Sinds 2018 ontwikkelt, produceert en realiseert COOXS maatwerk high-end buitenkeukens voor het topsegment klanten. Sinds het begin levert 247TailorSteel de halffabricaten voor hun eindproducten. Hoe is de samenwerking gestart en waarom werkt het tot op de dag van vandaag zo goed?

Buitenkeukens zo goed als binnenkeukens

De filosofie van COOXS is dat buitenkeukens niet voor binnenkeukens hoeven onder te doen. Ze ontwerpen hun buitenkeukens naar de standaarden van binnenkeukens, maar met materialen die tegen weer en wind bestand zijn. Met moderne, stijlvolle en robuuste eindproducten als resultaat. COOXS bedient klanten met een oog voor design, passie voor het buitenleven en voorliefde voor het goede leven. Hun producten krijgen een plek in moderne stadstuinen en dakterrassen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en andere steden. 


“We kunnen ons geen leverancier veroorloven die zijn interne processen niet op orde heeft.”


Technische uitdagingen bij buitenkeukens op maat

Uiteraard moeten buitenkeukens aan andere eisen voldoen dan binnenkeukens. De technische opbouw van het product is daarom ook compleet anders. COOXS onderscheidt zich in het ontwerpen en samenstellen van de basis en de kasten. De basis wordt compleet vervaardigd uit aluminium en afgewerkt met een hoogwaardige poedercoating. Iedere keuken is hierbij uniek en wordt compleet op de specifieke wensen van de klant aangepast. 247TailorSteel levert het aluminium (AlMg3 EN AW 5754 H111) waarna de bewerkingen lasersnijden, kanten en kantafronding worden uitgevoerd.

Cooxs 1

Digitale controle over het productieproces

“247TailorSteel is verweven met ons bedrijf.” Vanaf de start van COOXS in 2018 bestellen ze hun halffabricaten bij 247TailorSteel. COOXS verzorgt de ontwikkeling en het ontwerp van de producten in eigen beheer. “We hebben geen behoefte aan een leverancier die ons verder helpt met het design.” Als het technische ontwerp van het metaalwerk klaar is, wordt het gemakkelijk online geüpload. Met één druk op de knop bestelt COOXS hun halffabricaten. De hoge mate van digitalisering biedt controle over het verloop van het proces. Een belangrijk voordeel voor COOXS gezien de hoge eisen die hun klanten stellen. “We kunnen ons geen leverancier veroorloven die zijn interne processen niet op orde heeft.”


“In het hoogseizoen kunnen we meerdere vrachtwagens vol nodig hebben terwijl we in het laagseizoen veel minder volumes verwerken.”


Succesfactoren voor de samenwerking

COOXS combineert hun eigen niveau van maatwerk met de gestroomlijnde productie van 247TailorSteel om kwaliteit te borgen. De zeer lage foutmarge, snelle levertijd en flexibiliteit zijn daarbij belangrijk. “Met name flexibiliteit is erg belangrijk. In het hoogseizoen kunnen we meerdere vrachtwagens vol nodig hebben terwijl we in het laagseizoen veel minder volumes verwerken.” Bij ieder project van COOXS wordt het materiaal bij 247TailorSteel besteld. Een recente verbetering in de samenwerking is het toegenomen persoonlijke contact.

Op nog vele jaren buitengewoon goed samenwerken!

Zelf contact zoeken?

Zelf ook in contact komen met 247TailorSteel? In Nederland en België staan dertien Area Sales Managers voor u klaar om mee te denken over het realiseren van uw project. Vind uw dichtstbijzijnde Area Sales manager hier.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®