Verkoop meerderheidsaandeel zorgt voor internationale expansie

08-03-2019 Nieuws

In ruim tien jaar stampte Carel van Sorgen met 247TailorSteel een metaalbedrijf uit de grond met 480 medewerkers en een omzet die dit jaar naar 100 miljoen euro gaat. Met investeringsmaatschappij Parcom tekenden wij deze week een overeenkomst om 60% van de aandelen over te nemen.

Als het klikt, dan klikt het. Dat dacht Van Sorgen. Parcom heeft ervaring met productiebedrijven en dat geeft veel vertrouwen. Onze grondlegger koos bewust niet voor de hoogste bieder of overname door een branchegenoot. Samen met Parcom gaat Van Sorgen op zoek naar een nieuwe CEO. ‘Zelf word ik minderheidsaandeelhouder, maar ik heb nog een behoorlijke stem.’

De overname ziet Van Sorgen als een volgende stap voor ons om op eigen kracht internationaal door te groeien. Gelijktijdig blijft voor onze klanten alles bij het vertrouwde. De komende twee jaar gaan we voor 40 miljoen euro investeren. Doel is om nieuwe fabrieken te openen in Düsseldorf en Stuttgart.

‘Ik zie nog veel ruimte voor expansie. De eerste grote stappen in Duitsland zijn al genomen én gezet’, licht Van Sorgen toe. ‘We krijgen ook steeds meer opdrachten uit Oostenrijk en Zwitserland en kunnen vanuit Oyten (nabij Bremen) de sprong naar Denemarken maken.’


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®