Sophia® op Robotland

28-12-2020 Nieuws

Sophia® is vanaf 28 december 2020 ook te vinden in Robotland (Essen, België), een technologiepark waar jong en oud kennis kan maken met de wereld van industrie en innovatie. Een interactieve stand legt uit hoe Sophia® onze slimme fabriek aanstuurt en hoe robotisering dagelijks wordt toegepast binnen 247TailorSteel. Maak kennis met technologie, robots en beweging.

Techniekparadijs

Initiatiefnemer en oprichter Luc van Thillo is ruim vijf jaar bezig geweest om zijn droom te realiseren; een techniek en transportpark voor kinderen en jongvolwassenen. In de oude douaneloods van Essen vond hij de perfecte locatie en begon met het inrichten van Robotland. Samen met Seppe Vandekeybus en Dave Vercauteren ging hij op zoek naar technische bedrijven die partner wilden worden van het park. Met behulp van deze partnerships kan het park deze maand open en kan iedereen kennis maken met de wereld van techniek.

Jong en oud

In het nieuwe technologiepark staat interactie en plezier centraal. Bezoekers maken op een ludieke en leerzame wijze kennis met de meest innovatieve transport- en robottechnieken. Robotland is opgesplitst in vijf sectoren: water-, spoor-, weg-, lucht- en binnentransport. Het park is voornamelijk gericht op kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Ze maken op een speelse manier kennis met het vak techniek en transport. Van Thillo hoopt dat ze hier de smaak te pakken krijgen en zich verder gaan ontwikkelen in techniek. Naast plezier staat ook het educatieve aspect centraal; buiten staat een met graffiti bespoten treinstel dat dient als klaslokaal voor Essense scholen. Op den duur wordt het ook mogelijk voor hbo- en universitaire studenten om hier onderzoek te doen voor hun thesis. Kortom een park voor jong en oud.

Robotland en 247TailorSteel

Ook 247TailorSteel heeft, als technisch bedrijf, haar steentje bijgedragen. Zo vind je in Robotland onder andere een bootsimulator, een havenkraan en een maglev baan. De onderdelen voor deze machines werden door onze digitale assistent Sophia® naar onze slimme fabriek gestuurd waar ze door onze laserssnijmachines gesneden zijn. Hoe dit in zijn werk is gegaan, wordt uitgelegd in een stand op Robotland. Door middel van een video en interactief scherm maken kinderen en hun ouders kennis met Sophia®, 247TailorSteel en de robots binnen onze productielocaties. Ga een keer kijken zodra de coronacrisis onder controle is en maak kennis met de wereld van industrie en innovatie.

Praktische informatie

Robotland opent zijn deuren vanaf 28 december!
Geopend in twee tijdsloten van 10u tot 13u en van 14u tot 17u.
Vanaf januari enkel open op woensdagmiddag en in het weekend.

Robotland
Hemelrijk 36
2910 Essen, België

Bestel hier uw tickets

Meer info? Klik hier!


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®