U-profiel checker

29-03-2022 Tips & Tricks

Stel: u heeft een ontwerp in gedachten om te kanten, u uploadt dit naar Sophia® en krijgt de melding dat het niet maakbaar is. Dat is vervelend, maar dit hoeft nog niet direct voor problemen te zorgen. Met behulp van de U-profiel checker kunt u namelijk een maakbaarheidscheck doen. Dit kan u helpen om tot een ontwerp te komen dat wél te realiseren is.

Wat is de U-profiel checker?

De U-profiel checker is een tool waarmee gecontroleerd wordt of uw product te kanten is. Tijdens deze check wordt bekeken of er sprake is van collisie met gereedschap. Oftewel: komt uw ontwerp in botsing met onze machines? Is dit het geval, dan krijgt u tijdens de aanvraag in Sophia® de foutmeldingscode 1400 te zien. Dit betekent dat uw product niet te kanten is. U zult uw ontwerp moeten aanpassen.

Waarop controleert de U-profiel checker uw ontwerp?

In de U-profiel checker vult u zelf de gegevens in die van toepassing zijn op uw kantopdracht. Aan de hand hiervan doet de U-profiel checker een maakbaarheidscheck.

Materiaalsoort

Allereerst dient u in te vullen om welk materiaal het gaat; staal/alu, stainless steel of high tension steel. Dit doet u linksbovenin de U-profiel checker. Weet u even niet meer tot welke materiaalsoort uw product behoort? Geen probleem! De U-profiel checker is voorzien van een materiaallijst, waarin u het gewenste materiaal kunt opzoeken.

Plaatdikte

Vervolgens vult u de plaatdikte (S) in. Deze kan variëren van 1 tot en met 8 mm. De beschikbare diktes zijn tevens terug te vinden in de materiaallijst.

Buitenwerkse breedte en beenlengte

Tot slot dient u de gewenste buitenwerkse breedte (B) en beenlengte A van het profiel in te vullen. De buitenwerkse breedte is de afstand van de ene buitenkant naar de andere buitenkant van het U-profiel, inclusief materiaaldikte. Voor beenlengte C geldt dat deze geen lengterestrictie heeft; deze kan zo lang als gewenst ingetekend worden. De maximale lengte van beenlengte A wordt aangegeven onder (MAX A=).

U-Profile Checker

Hoe weet u of uw ontwerp maakbaar is?

De U-profiel checker geeft aan of uw ontwerp wel of niet maakbaar is. Is het maakbaar? Dan blijven de vlakken waarin de waarden staan blauw van kleur. Is uw ontwerp niet maakbaar? Dan kleurt het vlak rechtsbovenin (MAX A=) rood. U zult uw ontwerp aan moeten passen voordat u het in Sophia® kunt uploaden.

Download hier de U-profiel checker

Tip

Wilt u meer weten over de maakbaarheidscheck die Sophia® voor u uitvoert? Daarvoor gaan we een stap terug in de tijd; naar Feature Friday 2. Hier wordt zowel in tekst als in beeld toegelicht naar welke kantrichtlijnen er gekeken wordt én hoe een eventueel foutenscherm eruitziet.


Vragen over de U-profiel checker?

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neemt u dan contact op met onze Customer Service via telefoonnummer +31(0)543 801 005 of stuur een e-mailbericht naar service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®