Hemming als nieuwe functie in web-based Sophia®

11-10-2023 Nieuws

Het was al mogelijk om via uw Area Sales Manager een hemming in uw product te laten zetten. Vanaf heden herkent Sophia® dit automatisch en is tussenkomst van de Area Sales Manager niet meer nodig. U uploadt eenvoudig uw STEP-bestand en Sophia® herkent uw hemming direct. Let op: deze functie is enkel beschikbaar in de vernieuwde web-based Sophia®.

Wat is een hemming?

Een hemming is een zeer scherpe zetting van 180°. Deze wordt met speciaal gereedschap gekant. Dit gebeurt in twee stappen; eerst wordt het plaatmetaal in een zeer scherpe hoek van 20° gebogen, waarna in de tweede stap het gereedschap het metaal platdrukt tegen de ondermatrijs. Hierdoor wordt het metaal volledig dubbelgevouwen.

Hoe vraag ik dit aan?

Teken uw 3D-tekeningen volgens de richtlijnen en upload uw ontwerp in de vernieuwde versie van Sophia® op sophia.247tailorsteel.com. Hemmingen worden automatisch  herkend. Mocht dit niet het geval zijn, lees dan nogmaals de aanleverspecificaties om te kijken of het juist getekend is.

Aanleverspecificaties

Er zijn enkele aandachtspunten wanneer u een hemming tekent. U ziet de tekenspecificaties hieronder.

  • Materiaal: aluminium, RVS en staal
  • Plaatdikte (T): zie tabel
  • Minimale beenlengte (H): zie tabel
  • Minimale afstand tot kanting (L1): 6 mm
  • Minimale afstand tot kanting (L2): 13 mm
  • Details hemming

Materiaaldikte (T) Staal/Aluminium RVS/Hoog sterkte staal
1 mm 17 mm 18 mm
1,25 mm

15,5 mm

16 mm

1,5 mm 14,8 mm

15 mm

2 mm 14 mm

-

Na het hemmen is de totale hoogte van de plaat 2 tot 2,5 keer de oorspronkelijke plaatdikte (B). De tolerantie (A) bedraagt ± 1 mm, wat tot gevolg kan hebben dat gaten niet recht tegenover elkaar zitten. Het is mogelijk dat er door het hemmen scheuren ontstaan in het materiaal. Hier hebben wij geen invloed op.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®