Kant ook dik plaatmateriaal (45+ kg) met Sophia®

17-04-2024 Nieuws

In de nieuwste versie van Sophia® wordt uw buiging in producten  zwaarder dan 45 kg automatisch herkend. Het gaat hier om platen tot een dikte van 12 mm. Let op: in verband met de afmetingen van de tilhulp zijn er minimale afmetingen waar u rekening mee moet houden.

Een regelmatig terugkerende klantwens was het aanvragen van zettingen in zwaardere producten  (45+ kg) in Sophia®. Hiervoor was een uitbreiding van ons kantgereedschap assortiment en tilhulp benodigd. Recent zijn er nieuwe matrijzen aangeschaft die het mogelijk maken om dikkere platen te kunnen buigen en is de tilhulp geïnstalleerd. Onderdelen tot een gewicht van 75 kg worden nu door Sophia® beoordeeld en geproduceerd in één van onze zes productielocaties.

Extra controle in Sophia®

Ondanks het nieuwe materieel is de maximale kracht die de beschikbare kantbanken bij 247TailorSteel kunnen uitoefenen op een product niet voldoende om voor alle materiaaldiktes een lengte van 3 meter te kunnen kanten. Daarom controleert Sophia® vanaf heden op de maximale buiglijnlengte voor alle materialen en materiaaldiktes aan de hand van de hoeveelheid kracht die benodigd is voor de te kanten buiglijnen. In onze aanleverspecificaties vindt u de maximale buiglengte per materiaaldikte. In dit nieuwsbericht ziet u een praktijkvoorbeeld van de maximale buiglijnlengte.

Aanleverspecificaties voor 45+ kg kantproducten

Producten boven de 45+ kg worden gekant met behulp van een tilhulp. Aan dit hulpmiddel zitten vaste maten gebonden waarbij rekening moet worden gehouden in het ontwerpproces.
 

Minimale productgrootte

De tilhulp tilt de producten door middel van zuignappen. De minimale productgrootte is afhankelijk van de opstaande rand van het product; bij een hoogte van 50mm is de kleinst mogelijke productmaat 520x420mm.  Deze opstaande rand komt namelijk, bij buigen, onderdelen van de tilhulp tegen, waar de opstaande rand onder moet blijven. Zie de onderstaande afbeelding.
 
Ook heeft het product hiermee voldoende oppervlak om de zuignappen van de tilhulp te positioneren, tenzij het product gaten bevat. Als er gaten onder de zuignap bevinden zal het vacuüm wegvallen en kan de plaat niet meer getild en verplaatst worden, waardoor het niet te bewerken is.
 

Maximale buigflens bij kleine producten

Door de dwarsbalken van de tilhulp zijn er beperkingen in de maximale buigflens bij kleine (minimaal 420 x 520 mm > 620 x 620 mm) producten. De flens kan hier maximaal 50 mm hoog zijn. 

draagarm 3a

Maximale buigflens bij middelgrote producten

Is uw product tussen de 620 x 620 mm > 620 x 1220 mm? Dan dient u rekening te houden met een maximale buigflens van 180 mm. Dit is de maximale hoogte tussen de onderkant van de plaat en de horizontale draagbalk van de tilhulp.

draagarm 2a

Maximale buigflens bij grote producten 

De maximale buigflens bij de grote producten (>1220 x 620 mm) is vastgesteld op 230 mm. Dit is de maximale hoogte die de zijflens kan hebben in verband met de opening in de kantbank. 

draagarm 1a

 

Heeft u vragen over de 45+ kg kanten?

Neem dan contact op  met onze Customer Service via service@247tailorsteel.com.


Op de hoogte blijven van 247TailorSteel?

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en wij bezorgen u alle ins en outs direct in uw mailbox.

Social media

Volg ons op social media en u ontvangt alle nieuwtjes vers van de pers, direct op uw tijdlijn.

Offerte aanvragen?

Profiteer van de snelheid van onze Sophia®-software:

Prijzen berekenen via Sophia®